Tästä loppuiäksi kumppani kaikentasoisille Pitmastereille ja kaasumikrottajille.
Laadukkaat hiiliteräsparilat varaavat itseensä uskomattoman paljon lämpöä ja tarjoavat reilusti paistinpannuja suuremman tasaisen kokkausalan smashburgerien ja muiden grilliherkkujen taiteiluun. Kokkikin pääsee paljon helpommalla kun koko porukan annokset valmistuvat kerralla eikä tarvitse paistella Näsinneulan korkuisia tuplajuustoburgereita pihvi kerrallaan.
Ruokitpa perheesi ja illanistujaisesi kamadolla, seitsemän polttimen kaasumonsterilla tai ihan avotulella, nämä 5-6 mm:n hiiliteräksestä valmistetut parilat kulkevat kanssasi loppuiän, anopista toiseen.
Otahan siis mitta kauniiseen käteen ja valitse omaan hornankattilaan sopiva parila samantien ja helpota elämääsi kunnon vehkeillä.
Hiiliteräspariloiden hoito-ohje:
Pese miedolla saippuavedellä ja kuivaa huolellisesti ennen ensimmäistä käyttöä.
Levitä paperilla tai liinalla rypsiöljyä tai muuta rasvapolttoon sopivaa rasvaa ohut kerros tasaisesti parilalle.
Laita parilla kylmään grilliin tai uuniin ja säädä kuumenemaan noin 250 asteeseen. Hiiliteräs pitää lämmittää hitaasti ettei se vääntyile.
Anna rasvan palaa kiinni 25-40 minuuttia noin 250 asteessa.
Levitä uusi kerros rasvaa ja polta taas 25-40 minuuttia. Toista yhteensä 4-6 kertaa. Parilan ei tarvitsekylmetävälissä, mutta työskentely helpottuu ja palovammat vähenee kun antaa jäähtyä muutaman minuutin ennen öljyämistä.
Lopputuloksena parilan tulee näyttää hyvin tumman ruskealta/mustalta jolloin pinta on tarttumaton.
Pese jäähtynyt parila pelkästään kuumalla vedellä ja kuivaa huolellisesti.
Jos pinta alkaa tarttua, pese huolellisesti saippuavedellä. Pinttymät ja karheudet voi poistaa teräsvillalla. Polta pannu uudelleen ohjeiden mukaan.
Vääntynyt parila lämmitetään ja taotaan suoraksi kumipäisellä vasaralla.
Ruoste voidaan hioa pois teräsvillalla tai hiomapaperilla jonka jälkeen pannu on kuin uusi.